مبحث غلات بخش سوم - مهندسی+عمران+آبادانی+توسعه
بازدید امروز : [2933] cigarette rolling machine دیروز: [4315] کل بازدیدها:[179083] در مردمی که نه خود نیک خواه اند و نه نیک خواهان را دوست دارند خیری نیست . [امام علی علیه السلام] دسترسی ها صفحه اصلی پیام رسان پارسی بلاگ صفحات دانلود... دانلود... ویرایش
جو از گندم زود رس تر است . به همین علت جو را کمی زودتر از گندم می کارند تا کاملا از نظر مصرف آب و عملیات کاشت و برداشت با گندم تلاقی نداشته باشد اما چنانچه جو خیلی زود کاشته شود رشد رویشی آن زیاد شده و به خوابیدگی cigarette rolling machine ساقه "Lodging" cigarette rolling machine منجر می شود . به همین خاطر جو را باید در تاریخی کاشت که بلافاصله پس از پایان کاشت جو به کاشت گندم پرداخته شود . (در تاریخ مناسب کاشت گندم ) به این ترتیب توزیع آب آبیاری و عملیات زراعی به نحو مطلوبی انجام خواهد شد . اولین تاریخ کاشت جو در شرایطی مانند اصفهان زمانیست که میانگین شبانه روزی دما به حدود 15 درجه سانتیگراد رسیده باشد .
برای جلوگیری از خوابیدگی ساقه در کشت آبی بهتر است فاصله ی ردیف های کاشت را در جو کمتر از گندم و 10 تا حداکثر 20 سانتیمتر انتخاب کنیم . (تا پنجه ی کمتری تولید کند ) کاشت 250 تا حداکثر 400 بذر در متر مربع (دکتر خواجه پور ) بر اساس درصد سبز شدن بذر قدرت پنجه زنی بذر تاریخ کاشت و قدرت تولیدی محیط مناسب به نظر می رسد . مقادیر فوق بر اساس وزن هزار دانه حدود 35 گرم حدود 90 تا 145 کیلوگرم در هکتار و بر اساس وزن هزار دانه حدود 45 گرم حدود 100 تا 180 کیلوگرم بذر در هکتار می باشد.
کود شیمیایی : برای تولید هر تن دانه ی جو به حدود 30 کیلوگرم ازت 5 کیلو گرم فسفر (حدود 11 کیلوگرم اکسید فسفر) و حدود 25 کیلوگرم پتاسیم (حدود 30 کیلوگرم اکسید پتاسیم ) نیاز است . مقدار ازت مصرفی می بایستی با دقت و بر اساس موجودی خاک و پتانسیل عملکرد انتخاب گردد زیرا زیادی ازت موجب تحریک رشد رویشی بلندی ساقه و خوابیدگی محصول می شود و دانه را به خصوص برای صنعت مالت نامناسب cigarette rolling machine می سازد . مصرف 60 تا حداکثر 90 کیلوگرم ازت در هکتار برای عملکرد 5 تا 6 تن دانه در هکتار مناسب به نظر می رسد در صورتیکه کمبود فسفر در خاک وجود دارد می توان 45 تا حداکثر 60 کیلوگرم اکسید فسفر در یک هکتار مصرف نمود . در خاک های شنی و فقیر مصرف حدود 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم ممکن است کفایت نماید .
مصرف اصلی دانه ی جو در ایران برای تغذیه ی دام می باشد . مقداری از جو که به صورت پوست کنده جهت تهیه سوپ مصرف می شود در مقایسه با مقدار تولید آن ناچیز است . بخشی از جو نیز برای تولید مالت استفاده می شود . دانه های مورد استفاده در صنعت مالت سازی می بایستی درشت به طور یکنواخت و کامل رسیده رنگ روشن دارای نشاسته ی زیاد پروتئین کم و فاقد دانه های شکسته و ناخالصی ها بوده و قدرت جوانه زنی آن زیاد باشد .
" برای تهیه ی مالت دانه ها را در شرایط جوانه زنی قرار می دهند هنگامیکه طول ساقه چه به اندازه ی طول دانه رسید و راس ساقه چه از میان پوشش ها پدیدار شد دانه ها را با هوای گرم (حرارت 48 تا 60 درجه سانتیگراد ) cigarette rolling machine خشک می کنند تا رطوبت دانه به 5 تا 7% برسد سپس دانه ها را روی الک می غلطانند تا ریشه ها جدا و حذف شود . مالت حاصله را تا زمان عصاره گیری و تهیه ی شربت مالت ذخیره می کنند . "
سابقه ی اهلی شدن برنج به دوران یخبندان می رسد . در منابع مکتوب قدیمی به کشت برنج در 5 هزار سال پیش اشاره شده است . به نظر می رسد برنج در ناحیه ی جنوب شرقی آسیا (برمه ) و به خصوص هند و هندوچین اهلی شده باشد . احتمالا والد اولیه ی برنج زراعی گونه ای با نام علمی "Oryza cigarette rolling machine pernnis" است.
گونه ها ی دیگری نیز با نام های علمی "O. spontanea" و "O. fatua" وجود دارد که به برنج زراعی نزدیک بوده و به عنوان والد آن نیز شناخته شده است . ظاهرا برنج قبل از آریاییها وارد ایران شده است . در گذشته گیلان مازندران خوزستان و فارس مهمترین تولید کنندگان برنج محسوب می شدند . در حال حاضر کشت برنج در بسیاری نواحی کشور بدلیل بازده اقتصادی بالا مورد توجه قرار گرفته است . بر اساس آمارهای وزارت کشاورزی و مرکز آمار ایران برنج در بین محصولات زراعی یکساله از نظر سطح زیر کشت بعد از گندم و جو قرار دارد .
برنج گیاهی است یکساله با رشد علفی از تیره ی غلات "Graminea , Poacea" cigarette rolling machine که از نظر خصوصیات عمومی رشد مشابه سایر غلات دانه ریز می باشد . ریشه های برنج افشان و قوی بوده که به عمق زیاد خاک نفوذ نکرده و معمولا در لایه ی فوقانی خاک و در عمق 20 تا 35 سانتیمتری قرار می گیرد . سازگاری ریشه ی برنج بیشتر در زمین هایی است که اکسیژن آن به حالت طبیعی کم باشد زیرا ریشه ی این گیاه به اکسیژن هوا نیاز چندانی نداشته بلکه از اکسیژن محلول در آب استفاده می نماید . ریشه ی برنج تا زمان تشکیل پانیکول (خوشه سنبل ) حداکثر رشد را می نماید و سپس رشد آن کم می شود . ساقه ی برنج مانند اغلب غلات توخالی و استوانه ای صاف است . در روی ساقه تعدادی گره که ممکن است بین 10 تا 20 عدد تغییر یابد وجود دارد . ارقام زود رس برنج دارای گره کمتری روی ساقه نسبت به ارقام دیر رس دارند . ارتفاع ساقه از 60 تا 200 سانتیمتر cigarette rolling machine متفاوت است . قطر ساقه بیش از سایر غلات دانه ریز بوده و از 6 تا 12 میلیمتر تغییر می یابد . با این حال ساقه ضعیف بوده و به خوابیدگی حساس می باشد .
نکته : یکی از مشخصه های آناتومیکی برنج وجود فضاهای بین سلولی توسعه یافته و به هم پیوسته از برگ تا ریشه است که امکان انتقال اکسیژن از برگ و بخش های هوایی به ریشه را میسر می سازد . توسعه ی جلبک ها و خزه ها در کرت های برنج ممکن است عامل دیگری در افزایش اکسیژن محلول در آب جه
بازدید امروز : [2933] cigarette rolling machine دیروز: [4315] کل بازدیدها:[179083] در مردمی که نه خود نیک خواه اند و نه نیک خواهان را دوست دارند خیری نیست . [امام علی علیه السلام] دسترسی ها صفحه اصلی پیام رسان پارسی بلاگ صفحات دانلود... دانلود... ویرایش
جو از گندم زود رس تر است . به همین علت جو را کمی زودتر از گندم می کارند تا کاملا از نظر مصرف آب و عملیات کاشت و برداشت با گندم تلاقی نداشته باشد اما چنانچه جو خیلی زود کاشته شود رشد رویشی آن زیاد شده و به خوابیدگی cigarette rolling machine ساقه "Lodging" cigarette rolling machine منجر می شود . به همین خاطر جو را باید در تاریخی کاشت که بلافاصله پس از پایان کاشت جو به کاشت گندم پرداخته شود . (در تاریخ مناسب کاشت گندم ) به این ترتیب توزیع آب آبیاری و عملیات زراعی به نحو مطلوبی انجام خواهد شد . اولین تاریخ کاشت جو در شرایطی مانند اصفهان زمانیست که میانگین شبانه روزی دما به حدود 15 درجه سانتیگراد رسیده باشد .
برای جلوگیری از خوابیدگی ساقه در کشت آبی بهتر است فاصله ی ردیف های کاشت را در جو کمتر از گندم و 10 تا حداکثر 20 سانتیمتر انتخاب کنیم . (تا پنجه ی کمتری تولید کند ) کاشت 250 تا حداکثر 400 بذر در متر مربع (دکتر خواجه پور ) بر اساس درصد سبز شدن بذر قدرت پنجه زنی بذر تاریخ کاشت و قدرت تولیدی محیط مناسب به نظر می رسد . مقادیر فوق بر اساس وزن هزار دانه حدود 35 گرم حدود 90 تا 145 کیلوگرم در هکتار و بر اساس وزن هزار دانه حدود 45 گرم حدود 100 تا 180 کیلوگرم بذر در هکتار می باشد.
کود شیمیایی : برای تولید هر تن دانه ی جو به حدود 30 کیلوگرم ازت 5 کیلو گرم فسفر (حدود 11 کیلوگرم اکسید فسفر) و حدود 25 کیلوگرم پتاسیم (حدود 30 کیلوگرم اکسید پتاسیم ) نیاز است . مقدار ازت مصرفی می بایستی با دقت و بر اساس موجودی خاک و پتانسیل عملکرد انتخاب گردد زیرا زیادی ازت موجب تحریک رشد رویشی بلندی ساقه و خوابیدگی محصول می شود و دانه را به خصوص برای صنعت مالت نامناسب cigarette rolling machine می سازد . مصرف 60 تا حداکثر 90 کیلوگرم ازت در هکتار برای عملکرد 5 تا 6 تن دانه در هکتار مناسب به نظر می رسد در صورتیکه کمبود فسفر در خاک وجود دارد می توان 45 تا حداکثر 60 کیلوگرم اکسید فسفر در یک هکتار مصرف نمود . در خاک های شنی و فقیر مصرف حدود 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم ممکن است کفایت نماید .
مصرف اصلی دانه ی جو در ایران برای تغذیه ی دام می باشد . مقداری از جو که به صورت پوست کنده جهت تهیه سوپ مصرف می شود در مقایسه با مقدار تولید آن ناچیز است . بخشی از جو نیز برای تولید مالت استفاده می شود . دانه های مورد استفاده در صنعت مالت سازی می بایستی درشت به طور یکنواخت و کامل رسیده رنگ روشن دارای نشاسته ی زیاد پروتئین کم و فاقد دانه های شکسته و ناخالصی ها بوده و قدرت جوانه زنی آن زیاد باشد .
" برای تهیه ی مالت دانه ها را در شرایط جوانه زنی قرار می دهند هنگامیکه طول ساقه چه به اندازه ی طول دانه رسید و راس ساقه چه از میان پوشش ها پدیدار شد دانه ها را با هوای گرم (حرارت 48 تا 60 درجه سانتیگراد ) cigarette rolling machine خشک می کنند تا رطوبت دانه به 5 تا 7% برسد سپس دانه ها را روی الک می غلطانند تا ریشه ها جدا و حذف شود . مالت حاصله را تا زمان عصاره گیری و تهیه ی شربت مالت ذخیره می کنند . "
سابقه ی اهلی شدن برنج به دوران یخبندان می رسد . در منابع مکتوب قدیمی به کشت برنج در 5 هزار سال پیش اشاره شده است . به نظر می رسد برنج در ناحیه ی جنوب شرقی آسیا (برمه ) و به خصوص هند و هندوچین اهلی شده باشد . احتمالا والد اولیه ی برنج زراعی گونه ای با نام علمی "Oryza cigarette rolling machine pernnis" است.
گونه ها ی دیگری نیز با نام های علمی "O. spontanea" و "O. fatua" وجود دارد که به برنج زراعی نزدیک بوده و به عنوان والد آن نیز شناخته شده است . ظاهرا برنج قبل از آریاییها وارد ایران شده است . در گذشته گیلان مازندران خوزستان و فارس مهمترین تولید کنندگان برنج محسوب می شدند . در حال حاضر کشت برنج در بسیاری نواحی کشور بدلیل بازده اقتصادی بالا مورد توجه قرار گرفته است . بر اساس آمارهای وزارت کشاورزی و مرکز آمار ایران برنج در بین محصولات زراعی یکساله از نظر سطح زیر کشت بعد از گندم و جو قرار دارد .
برنج گیاهی است یکساله با رشد علفی از تیره ی غلات "Graminea , Poacea" cigarette rolling machine که از نظر خصوصیات عمومی رشد مشابه سایر غلات دانه ریز می باشد . ریشه های برنج افشان و قوی بوده که به عمق زیاد خاک نفوذ نکرده و معمولا در لایه ی فوقانی خاک و در عمق 20 تا 35 سانتیمتری قرار می گیرد . سازگاری ریشه ی برنج بیشتر در زمین هایی است که اکسیژن آن به حالت طبیعی کم باشد زیرا ریشه ی این گیاه به اکسیژن هوا نیاز چندانی نداشته بلکه از اکسیژن محلول در آب استفاده می نماید . ریشه ی برنج تا زمان تشکیل پانیکول (خوشه سنبل ) حداکثر رشد را می نماید و سپس رشد آن کم می شود . ساقه ی برنج مانند اغلب غلات توخالی و استوانه ای صاف است . در روی ساقه تعدادی گره که ممکن است بین 10 تا 20 عدد تغییر یابد وجود دارد . ارقام زود رس برنج دارای گره کمتری روی ساقه نسبت به ارقام دیر رس دارند . ارتفاع ساقه از 60 تا 200 سانتیمتر cigarette rolling machine متفاوت است . قطر ساقه بیش از سایر غلات دانه ریز بوده و از 6 تا 12 میلیمتر تغییر می یابد . با این حال ساقه ضعیف بوده و به خوابیدگی حساس می باشد .
نکته : یکی از مشخصه های آناتومیکی برنج وجود فضاهای بین سلولی توسعه یافته و به هم پیوسته از برگ تا ریشه است که امکان انتقال اکسیژن از برگ و بخش های هوایی به ریشه را میسر می سازد . توسعه ی جلبک ها و خزه ها در کرت های برنج ممکن است عامل دیگری در افزایش اکسیژن محلول در آب جه
No comments:
Post a Comment